tesslan6

En ensamstående småbarnsmammas liv och funderingar. Ett sätt att få skriva av sig och kanske ha en chans att gå tillbaka och minnas en gång.....

Vanans makt är stor...

Det är inte så lång tid sedan man satt och svor över den eviga vintern med kyla och massa snö... Nu sitter man i linne igen och nästan (men bara nästan) klagar lite på värmen och insekterna...

De senaste 10 dagarna har varit mycket konstiga dagar.. Barnen har varit hos sin pappa och jag har aldrig varit utan dem mer än ett par dagar i stöten tidigare.. Många blandade känslor men mest positiva. Har haft min lilla Alva här lite då och då och det hjälpte till. Barnen hade haft jätte roligt och var nöjda, och det är ju det viktigaste.

Jag hade någon ljusblå ide om allt jag skulle hinna med att göra när jag var barnledig men man ska ALDRIG planera... så är det bara.
En mysig halsinfektion som gick över i bihåle inflamation satte stopp för det mesta av mina planer..

Dock hann jag med att måla en barnpall och få hem ett nytt skåp jag fått av en kompis iallafall.
Men det där med total vårstädning och massa besök hos kompisar jag velat göra blev inte av :(
Hoppas på en lång skön och lugn sommar så man kan göra allt det där man vill göra när det är varmt och skönt ute.

Allt det man ville hinna med till trots så hann jag ju vänja mig vid att sova ensam i sängen och bara ha mig själv att ta ansvar för... Så när mina söta små töser kom hem i går blev det ju lite av en omställning till :)
Eftersom man saknat dem så in i norden ville jag ju ha dem nära så lillan fick sova i min säng och stora tjejen på soffan.
Jag har vaknat säkert 10 gånger i natt haha... dels för att det blev så varmt med en liten kamin jämte sig och så har ju kycklingarna levt rövare... Är maten slut i skålen "pickar" de i plast bottnen på buren för att hitta mat i spånen... Det låter vill jag lova!! 3 små näbbar som frenetiskt slås emot bottnen... Ja det var bara att gå upp och ge dem mat och vatten vid halv 4 i natt...

I dag är sista lediga dagen på påsklovet och vi ska bara njuta! Ska göra ett litet försök att röjja upp på barnens rum men mer nytta blir det inte idag.

Sen är det nya tag som gäller i morgon. Jag skall få tag i papperna på de kurser jag ska läsa och ringa både min läkare och tandläkare.

hej svejs grus å gnejs...

twitter

En ny nystart??

Ja man får aldrig en andra chans att göra ett första intryck sägs det.. Vad man däremot alltid får är en chans till att börja om, rätta till sånt man gjort fel eller liknande.
Så det är vad jag tänker göra nu.. Helt enkelt börja om.

Har länge varit trött (mer eller mindre 24-7) och det börjar irritera mig.. När jag käkade vitaminer och tog en lång promenad om dagen och ett zumba pass varannan dag så orkade jag mycket mer, var på bättre humör och hade så mycket mer tålamod med barnen än vad jag har nu.
Jag vet ju var "mitt fel" ligger men ändå så är det så svårt att börja.
Har kommit fram till att jag mår som bäst när jag käkar 5ggr om dagen men bara pytte portioner, blir liksom aldrig riktigt hungrig.. Tar en vitamintablett om dagen och massa vatten..

Går min runda varje dag, den  är inte mer än ca 3km men alldeles lagom just nu. (ska ju ha någon som kollar till barnen med)
Och lägger till ett par pass zumba i veckan.
Jag är piggare och gladare på dagen och sover bättre om natten.
Skulle man sen tappa nått kilo så gör ju givetvis inte det något men jag anser att mitt mående är det viktigast för mig just nu.
Jag äter sällan fastfood men i kväll lyxade vi till det och åt en kebab. och jag drack faktiskt läsk till!
Jag tänker inte helt undvika skräpmat men iallafall kolhydraterna i möjlig mån iaf.

Känner i hela kroppen att jag vill inte gå en sommar till som en zombie.. inget som är poppis hos barnen kan jag säga!
Sen vet jag att jag har 2 kurser kvar i skolan jag vill gå, det tar ju sin energi..

Så i morgon är det jag som handlar hem vitaminer och lite goda grönsaker och frukt att ha att knapra på medans man minskar magsäcken.

Bara fundera på hur jag byter ut vår älskade pasta... Har ingen riktig aning om hur det ska gå till men barnens favorit i alla läge är ju nudlar så jag får väl käka något annat och dem får äta nudlarna antar jag...

Jaja det ska nog bli bra, bara jag blir av med den bedövande tröttheten så är jag nöjd sen.

Nu ska jag bädda ner mig och hoppas att jag får mer sömn än de 2 timmar per natt jag fått senaste veckan...

Arla morgon

Ja varför har jag blivit en sådan morgon människa? Går sällan upp senare än 6, inte ens på helger. Ja om man inte haft en krogrunda kvällen före då.
Kan vara hur trött som helst men somna om när man vaknat på morgonen går verkligen inte.
Sitter här och filosoferar och väntar på att kaffet ska bli klart.
Hela huset sover och det är helt tyst, underbart!

I går var min underbara goa Malin och Alice här, sällan vi träffas men oj vad roligt både vi och barnen har när vi ses.
Hon hade handlat med sig saker till kvällsmat och lagade sina berömda cowboybiffar med pommes!
Det var mums!
Alice är en sån "sprallehoppa" full av energi och bus. Helt enkelt underbar!
Min andra goa vän kom också med sina 2 töser så jag hade huset fullt :)
5 barn som bara sprang omkring och lekte (funderar fortfarande på om jag skulle sätta upp en skylt med "jossans dagis" på dörren haha)
Vi var trötta allihopa så efter lite våfflor som sen efterrätt var det nattning av barn och sedan i säng. Det är nog första gången vi lagt oss innan 22 när hon sover över..
Somnade som en stock!

I går innan alla kom gjorde jag en klassisk "jossan".. Jag skulle bara bädda rent i sängen men det slutade med att jag möblerade om hela vardagsrummet.... Så typiskt mig!
Men jo nu är sängen tillbaka i det hörn den stog innan och vi får väl se hur länge jag trivs med det.

Pappa körde hem grejer till min bror och jag passade på att skicka med den lilla rutchkanan till min söta lilla brorsdotter. Det var uppskattat. Fick en bild på mms på snuttan full färd med att åka kana.
Gud vad jag älskar den tösen!


Har haft en fruktansvärd migrän i ett par dagar, ljuskänslig och kräkt en massa och inga migräntabletter har hjälpt, var riktigt jävla jobbigt ett tag. Huvudvärken kom som om någon bara tryckt på en knapp liksom.  Men när jag vaknade i går morse var det lika skumt. Som om npgon tryckt på denna jävla knapp igen så försvann den. Glad men skumt...
Hoppas det dröjer länge tills den kommer tillbaka...

Kollade på det nya programmet fenomen på webben i går, riktigt jävla skumt... Jag vet inte vad jag ska tro men sedan det första programmet gick på tv och man skulle ta fram trasiga klockor (som min lilla mamma givetvis gjorde) så funkar hennes kocka...en klocka som stannat för att batteriet var slut och boetten är på tejpad och klockan allmänt sliten... Det är ca 15 år sedan den stannade! Nu har den gått i över 2 veckor.... Oförklarligt.... Skumt...
Jag vet att just denna klocka inte funkat på länge men nu gör den det...
Vet inte vad jag ska tro, om jag ska tro...
Nästa vecka ska man tydligen ha en säck potatis jämte tvn.. :O
Vaddå är den skalad när man tittar ner i den efter uris framträdande då eller??
Eller kanske rent av redan potatismos?
Jaja den som lever får se..

Nu är kaffet klart och jag ska ta och flytta in datorn till pysselrummet och se om jag möjligen kan pilla ihop lite påsk kort.. Bättre sent än aldrig säger dem ju....