tesslan6

En ensamstående småbarnsmammas liv och funderingar. Ett sätt att få skriva av sig och kanske ha en chans att gå tillbaka och minnas en gång.....

Rymt till hemlig ort på obestämd tid.....

Var mitt meddelande på msn. Jag känner lite så att jag vill rymma bort från allt. Glömma bort både pengaproblem och allt annat som bara strular.
Fick tillbaka min deklaration och hann precis bli jätteglad för jag skulle få tillbaka 5700 drygt!! Så mycket har jag aldrig fått tillbaka innan. Som sagt glad tills jag kom på att kronofogden kommer att ta alltihopa :( Blir så jävla less på allting. Hur jag än försöker och kämpar så räcker det ju ändå inte till.
Är det konstigt att jag mår som jag gör??

Nästa vecka har barnen påsklov och då har jag bestämt att vi ska ha egovecka! Vi kommer inte att åka någonstans, inte bjuda hem någon. Inte ett enda måste! Vi ska baraa göra sådant som vi just då känner för. Vill vi (jag och barnen) ligga och kolla film en hel dag så ska vi göra det. Om någon frågar mig någonting kommer jag att svara -nej tyvärr vi är upptagna.

Nu skall jag väcka barnen och se till att de får frukost innan skola och dagis.

Rolig, trevlig, ansträngande, jobbig, intensiv, förvirrad.....

Är några av de ord som beskriver hur min helg har varit. I fredags var barnen och jag hemma från både skola och dagis. Ingen av oss fick sova den natten. Barnen vaknade i omgångar av antingen mardrömmar eller kissnödiga eller törstiga eller bara -Mammaaaaaaa jag kan inte sova! Så vi tog helt enkelt helg en dag tidigare. På lördagen städade jag en massa och sedan kom barnens kompisar (min guddotter och hennes storasyster). De skulle vara här för deras mamma skulle jobba sent. Fullt ös! Med en 6åring 2st 5 åringar och en 2åring, kan det inte bli annat. Vi var ute och lekte i regnet en bra stund sen fick jag helgens gladaste sms "hej moster vill du ha en sjuk barnvakt i helgen" Det var min Anna!! Min systerdotter hade lite feber och var förkyld och ville komma hit. JAA klart jag ville!
Min mamma hämtade henne vid bussen och när hon kom jublade alla barnen.
Själv har jag varit en aning sur och förvirrad för de har dragits nästan hela underhållet från mitt konto och jag vet inte vem eller vad det skulle ha varit. Syntes inget på internetbanken och banken var ju stängd eftersom det var helg.
Jag hade räknat ut det så bra att med underhåller skulle jag klara de flesta av räkningarna och de som inte fick plats i den ramen skulle det gå att vänta med tills nästa månad. Men NEJ man ska aldrig planera och vara glad för något, då går det åt skogen igen.
Kvällen gick kanon och lillan somnade bra i sin säng jag har här åt henne och min stora tjej somnade också bra. Men 5 åringarna höll låda till hon var över midnatt...
Klockan 6 på söndagmorgonen vaknar jag av att lillan hostar i köket. SHit jag fullkommligt flög upp med hjärtat i halsgropen!  Däää säger hon och visar stolt att hon drukit upp sin saft i flaskan. :) puh! Vi hämtar en blöja och kryper ner i min säng och kollar på playhouse disney. Såååå mysigt! Frammåt 8 vaknar de andra och Anna sätter sig och spelar tvspel med dem så jag kan vila lite till.  Villken underbar person hon är!! Föresten jag fick ett sms från min Mia på lördagkvällen "kom anna fram ordentligt?" Anna hade varit nere i Skurup och hälsat på sin storasyster dagen innan. Så underbart att se dem bry sig så mycket om varandra!
Riiiiiiiiiiing Riiiiiiiing min syster ringde och frågade om hon kunde komma  på besök. Jadå klart det är ok.
Så syster yster och de 3 minsta barnen kom också hit. FULLT hus! För de som inte vet bor jag på ca 70 kvm med alldeles för mycket prylar.... Och nu var vi 3 vuxna och 7 barn :S Och dessutom hade syster med sig Herman.. En kaka som skulle bakas i 5 formar..... ujujuj å barn som ville ha frukost och lunch och leka och stojja... Mycket blev det! Mina 2 bonusbarn åkte hem vid ett och då tänkte jag att då blir det lite lugnare, men nej de kunde fortfarande stojja till det haha men åh vad jag gillar att ha folk omkring mig.

Gick in på banken och kollade och såg till min stora fasa vem som dragit de där pengarna! *ARG* För en månad sedan köpte jag 2 provburkar med acai berry som ska hjälpa till att rena kroppen och öka ämnesomsättningen för en euro styck. Nu har de gått in och dragit pengar från mitt konto FAST DET ÄR OLAGLIGT! Så jag ringde direkt och spärrade kortet. Snackade med en väninna och hon har råkat ut för samma sak. Hon tog sig an mitt med och rinde dem och skällde som bara den och de bara idiotförklarade henne och menar att vi fyllt i medlemskap, villket vi inte har! så nu är det polisanmälan och en massa tjafs. Ska försöka ta mig till banken och prata med dem idag med. Men jag blir så arg! Jag har ju inte gjort något fel och jag har ju visa security så det ska ju inte kunna hända! Så jag ger inte mycket för det där säkerhets systemet!

När systeryster åkt hem vid nio somnade vi ganska fort, vi var trötta allihopa. Idag är det studiedag så båda är hemma och vi skall åka och hälsa på min bror med familj.  Skall bara packa ett par paket som skall skickas först.

puh tur att det är en ny vecka så man får vila upp sig efter helgen ;)


Dagens visdomsord: KÖP ALDRIG NÅGOT PÅ NÄTET DÄR DU MÅSTE ANGE DITT KORTNUMMER!! en läxa som kostade mig massor att lära:(

kolla in villken duktig mamma jag har!!

Mamma är så otroligt duktig! Kolla in vad hon gjorde med ett par garderobsdörrar.




hon är otrolig min mamma!!


Idag skall båda barnen iväg, Lovisa har jag redan fått med bussen och Lina försöker jag väcka. Sen skall jag iväg till skolan och förhoppningsvis lära mig något nytt. Det är data dag idag så det lär väl bli ett inlägg till hahha.
I morgon ska Lovisa till tandläkaren och "ta kort på tänderna" och jag skall få information om narkosen. Hon ska nämligen bli sövd när hon ska laga tänderna för att minska tandvårdsrädsla i framtiden.
Tycker jag är jättebra eftersom jag själv tycker det är obehagligt att laga tänder.
Håll tummarna att allt går bra.

Nu skall jag göra ett nytt försök att få upp sömntutan....

varför just vi?? (och iofs många med oss)

Varför ska just vi åka på all möjlig skit?? För ett tag sedan var det öroninflamation och sen kraftig förkylning som nu övergått i massa hosta.
Känns som om jag och barnen varit sjuka mer eller mindre sen jul.
Jag går ju normalt i skolan på förmiddagarna men har missat massor pga att vi varit så dåliga. Okej nu är det inte hela världen ur utbildnings synpunkt eftersom vi inte gör så mycket men ändå.
Barnen har ingen feber just nu och det är en kort dag så jag ska lämna dem på skola och dagis tror jag.  De saknar ju sina kompisar och jag behöver en liten stund för mig själv. Föresten pratade jag med dagisfröken och hon menade på att alla är förkylda och hostiga så sålänge de själva orkar med det så är det inte några problem.

Jag har inte bloggat på ett tag för vårt förbannade intenet ligger nere titt som tätt. Tydligen har vårt bredbandsbolags leverantör problem med internminne som gör att det blir överbelasntning och då pajjar allt.
Som tur är har vi ett mobilt bredband hos 3 som vi delar på jag och pappa när sånt här händer men det är ju sååååå långsamt.
Man kan inte maila heller eftersom det inte går igenom leverantörens server.... Så det är till att använda hotmailen om man ska ha iväg nått.

I helgen var töserna hos sin pappa och allt gick bra tills Lina senare på natten vaknar med ett illvrål -MAMMA LÄMNA MIG INTE!! Hon satt fast som en igel på mig i säkert en halvtimme innan jag lyckades trösta henne. Det skär i en mammas hjärta. Egentligen är det meningen att de ska sova över nästa gång men jag tror det är för tidigt. Det känns så i magen iallafall. Stora tjejen klarar det glant känns det som men vad 17 händer om lillan vaknar och får de utbrotten hon får ibland?? Sätter han sig i bilen och kör i 2 timmar mitt i natten?? Skall han behöva det?? Usch jag är så kluven.
Jag tycker inte om att inte h full koll över situationen, kalla mig hönsmamma men fine då e jag väl det då.
Men det är mina barn och jag som bestämmer, tills de fyller 18 iallafall.
Har ofta pratat med min kontakt på familjerätten och hon brukar ge mig lite tips och råd i svåra situationer och hon har sagt många gånger att jag skall se till barnens bästa och anser jag det olämpligt i någon situation har jag min fulla rätt att agera därefter. Det känns skönt att ha det i ryggen. Jag vill verkligen att allt skall fungera men varför vaknar hon då och har världens panik på natten när hon har varit där?
Hon är ju glad när hon ska åka dit och kan kanppt få på jackan fort nog.
Sen är det vissa incidenter som gör mig fundersam, han har vid ett flertal tillfälle ljugit mig rätt upp i ansiktet angående riktigt viktiga saker. Det får mig att undra vad mer han inte talar sanning om. Det är dessutom äckligt uppenbart att det är lögn de han säger.
Jag har pratat mycket med min bror och fått ett bra namn på en samtals teraput eller vad det heter som finns i getinge, känns som att jag ska ringa och få en tid. För när jag väl börjar prata eller som nu börjat skriva så bara bubblar alla tankar oc känslor upp.
Nästa tillfälle de skall träffas (barnen och deras pappa) Är om två veckor, och då är det här de skall vara. Han föreslog knyt påsk lunch och att hans nya sambo med 3 barn skulle komma med. Känns inte riktigt helt okej inte än iaf. Jag kommer att föreslå att han och sambon kommer och då skall jag försöka prata med dem och få utrett en hel del saker. Hennes barn anser inte jag har här att göra. Jätte bra att mina töser och hennes barn kommer bra överens ( och det vet jag att de gör för töserna gillar dem) men här är det inte läge att de är, inte än iallafall.
Kanske längre fram till sommaren när de kan vara ute och leka (jag bor faktiskt väldigt trångt dessutom).
Hoppas bara han är på ett bra humör den dagen så det går att diskutera på ett vettigt sett och inte på sandlådenivå.


Nog om alla jobbigheter (ilandsproblem ;))
Det är faktiskt plussgrader nästan hela tiden nu, snön börjar försvinna och faktiskt man börjar skymta en gräsmatta på sina ställen. Gårdsplanen är en enda lerpöl så tjälen börjar också ge sig.
Den 1 April är det påskpyssel på dagis och man skulle vara utklädd  :S hu jag gillar inte att klä ut mig om inte det är maskerad. Men jag tänkte svänga ihop något till Lina. Ska se om jag kommer ut i systugan i veckan.
Var ju på den nya vårdcentralen för ett tag sedan för de skulle ta om mina leverprover efter gallstenen och då bad jag om bland annat gluten och laktos och ämnesomsättningsprov med. Och vad händer.. JO tydligen glmmer de bort leverproverna och tar bara de jag bett om... suck så nu måste jag tillbaka och ta fler prover. Iallafall visade gluten och laktos ingenting :D

Det är så skönt att kunna sitta på morgonen i lugn och ro med en kopp kaffe och en cigg och blogga. Men nu är det slut för nu måste jag väcka stora tjejen som skall till skolan.
Hll tummarna att det riktigta bredandet slutar strula så jag kan sitta vid datorn när jag vill sen :)

SYNCHRONIZE LIPS

http://www.youtube.com/watch?v=89E0hQyNyrs


All I want is to kiss
‘Cause you look so fine
All I want is your lips next to mine
Just like this.
It is better than wine
Put your hands on my hips.
Come on, let synchronize lips.



I don't need anyone but you to please me
You got everything I want
Don't you stop
You can make me pop
Just chase me
Baby you can turn me on
Make a wish
Bet on your lips
O please...



All I want is to kiss
‘Cause you look so fine
All I want is your lips next to mine
Just like this.
It is better than wine
Put your hands on my hips.
Come on let synchronize lips.
Lips lips... this this... synchronize lips lips... this this...



I don't need yet another promise spoken
Just another kiss or two
All I want is to keep my options open
You can make my dream come true
Make a wish
Bet on your lips
O please...



All I want is to kiss
‘cause you look so fine
All I want is your lips next to mine
Just like this.
It is better than wine
Put your hands on my hips.
Come on let synchronize lips.
Lips lips lips... this this, this this...
Synchronize lips lips, lips lips... this this, this this...



/Take my hand, we're skin to skin
Mouth to mouth, let the fun begin /x4



All I want is to kiss

‘cause you look so fine

All I want is your lips next to mine

Just like this.

It is better than wine

Put your hands on my hips.

Come on... /x2

...synchronize lips

Lips lips lips... this this, this this...

Synchronize lips lips, lips lips... this this, this this...

Synchronize lips.





-17 grader ute och +17 grader inne...

Det är lite kyligt....
Idag är det den 10:e dagen med huvudvärk. Jag var på vårdcentralen i går och de skrev ut panodil och ipren, jippi.
Mer piller :( hoppas bara att de drar igång en utredning så jag kan få hjälp, inte bara med att döva symtomen utan orasaken.
Ska till tandläkaren och optikern med innom kort, det kan ju också ge huvudvärk.
Min förra läkare sa bara "det är stress, ta det lugnt så går det över" men jag tvivlar. Jag tycker inte att jag stressar så mycket. Visst finns det många stressmoment i mitt liv men, ja inte så mycket ändå.

Nu är jag för övrigt VÄLDIGT trött på snö och kyla, har 17 minus nu och det om något gör en rätt nere. Vill ha sommar och sol nu, eller iallafall barmark och +grader.


Sitter här med mitt kaffe och min cig och funderar på vad jag ska göra idag, barnen är hemma från dagis och skola för de hostar som bara den. Och Lovisa har öroninflamation. Jag har också mina 2 bonusbarn här i natt för deras mamma jobbar hela dagen.
Kanske ska man kladda ihop lite trolldeg? Det borde ju sysselsätta dem en bra stund tycker man. Jag vill helst baka men mitt huvud säger att jag inte ska ge mig in i något jätte projekt med huvudvärk. Har bakat surdegsbröd ett par gånger nu och shit vad det är gott! Köper nästan inget bröd längre.  Tack Jocke!! Brossan lärde mig hur man ska göra med surdegen. Jag tror faktiskt att jag har världens bästa bror, han ställer alltid upp när det behövs och är så full av omtanke och kärlek att man tror han ska spricka ibland *ler*
Han fyller för övrigt år snart, vad 17 ska jag hitta på i present???



Har funderat på det här med alla kort och tavlor jag gör, hur kommer det sig att man glömmer fota? Tänker på det alltsomoftast när jag bloggar eftersom jag vill lägga upp bilderna här. Men men kommer kanske ihåg det nästa gång.