tesslan6

En ensamstående småbarnsmammas liv och funderingar. Ett sätt att få skriva av sig och kanske ha en chans att gå tillbaka och minnas en gång.....

Gäsp!! Ännu ett svamlande inlägg...

Tisdag och grymt trött som vanligt.. Men hur korkat är det inte att gå upp klockan 5 när man får lov att sova till halv 7 om man vill?
Gick ändå och lade mig i hyfsad tid i går, halv elva ungefär...
Men Lina kunde inte sova så hon fick ligga i min säng (igen) och då blir det varmt!
Vid halv två kom den andra skruttan in och kröp ner... Så vi har legat som packade sillar i natt. Trygghet och kärlek, ja! Men jag kan inte sova så bra med en liten kamin på var sida om mig..
Så kl 5 gav jag upp.. Nu ligger de och trynar gott i mmin säng och jag sitter vid datorn i lugn och ro alldeles ensam :D
Har sagt det innan men det tål att sägas igen, egentiden på morgonen är guld värd!

Mix megapol på webradion och en stor kopp kaffe.. då är livet inte så hemskt trots allt..

Även om de kommer in till mig på natten (vilket är helt okej) så börjar ändå nattnningen gå bättre. Har märkt att sålänge jag har kvällsmaten klar senast halv sju och när de ätit borstar de tänderna och sen är det läggdax med en film så somnar de innan 21 (dock inte alltid).. de gånger vi har ätit låt säga halv sex och de får hitta på något efter maten innan sänggåendet så funkar det inte alls.. Så det är kvällsmat och sen nattning.. Okej jag är själv helt slut efter maten så jag hade utan problem kunnat lägga mig själv vid 19 men då hade jag väl vaknat kl 3 :S...

Jag har faktiskt gjort stora framsteg om jag får säga det själv.. De som känner mig vet att jag har kopiöst svårt för att köra bil, det finns nog inget jag avskyr mer.. MEN jag har kört mycket till bästa broren det senaste och även till min psykolog. Det ni!! Okej fortfarande är det as jobbigt men jag har gjort det och jag har klarat av det!!

Psykologen ja... Jag har alltid haft svårt för "hjärnskrynklare" och tyckt att det ger mig ingenting, bara blivit arg och riktigt förbannad när man gått därifrån innan.. Men sedan jag bytade vårdcentral och faktiskt fick hjälp med det jag behövde hjälp med och inte bara "ät dessa piller så blir det bra" (vilket jag hatar) så har jag träffat en som jag faktiskt kan prata med. Vi har pratat mycket om Ludde och bilkörningen. Och det är ju just det jag har behövt prata om.. Jag har aldrig innan vetat vad jag ska säga och bara tyckt det varit obehagligt men när man kommer till han jag pratar med nu så rinner allt ur mig och tiden flyger iväg.. den timmen man sitter där känns som 5 minuter..
Det är så skönt att kunna prata med någon om det som bekymrar en och det som man vill ha hjälp med utan att bli idiotförklarad..
Och sedan jag började hos honom har jag kört dit (och kört mycket mer än någonsin) och jag har varit på Luddes grav själv. Det är ju något som har varit jätte jobbigt ända sedan han dog. Men denna gången så kändes det okej.. Inte bra men okej..

Men nog om det.. Huvudsaken är trots allt att det går frammåt och inte bakåt och det tycker jag att det gör.

Jag har sagt upp Linas dagisplats till den 16 Juni, nu är min lilla tös inte liten längre.. Till hösten skall hon börja förskoleklass och börja åka buss. Lovisa skall börja tvåan och har lovat att hjälpa lillasyster på bussen.
Varför springer tiden iväg så fort...  Jag skall ta tag i min gymnasiekompetens också, svenska och engelska sen skall den vara klar. Hoppas bara jag kan få tag i begagnade böcker till dessa kurser, nya var sjukt dyra!!

Idag skall vi ha en "mamma dotter dag", jag och Lina skall åka till bästa Jonas på Hår & Sånt och bli fina i håret. Det var bara ett år sedan sist jag var hos frisören haha.. Barnen tyckte inte alls om att jag färgade håret svart så nu blir det avfärgning till min naturliga hårfärg och lite toppning bara. Lina säger bara "jag vill klippa mig som moster Jenny" så det får väl bli så... Dvs snaggad med lugg.... Lina har ju alltid velat ha kort hår så jag är inte förvånad ett dugg...

På skolan har de något som kallas popstars nu, barnen får sjunga eller dansa till sina favoritlåtar och uppträda för alla föräldrar. Lovisa skall mima till Maria Haukaas Hold on be strong. Min lilla prinsessa skall stå på scen :D
Stolt mamma skall givetvis komma och titta och låna morfars filmkamera :D

Nu är det dax att börja väcka de små så man slipper stressa.....
over and out...