tesslan6

En ensamstående småbarnsmammas liv och funderingar. Ett sätt att få skriva av sig och kanske ha en chans att gå tillbaka och minnas en gång.....

Testar nytt tangentbord...

Ja precis som "titeln" säger så har jag nytt tangentbord. Min söta systerdotter spillde lite saft i mitt andra så 1qaz tangenterna fungerar inte.
Gör inget för vi hade ett par extra hemma, råkade bara vara så att INGEN av de fungerade:(.
Men som alltid kom min kära bror och löste problemet hihi. Så nu har jag ett kanonbra tangentbord med en söt prinsessa på.
Är väl lite knasig men gillar inte "tysta" knappar, vill att det skall låta när man skriver och det gör det med detta. Där är en massa extraknappar överst som jag inte hunnit utforska än men alla musik knappar finns play och så. och "ljud av" en mycket bra knapp.

Och hur testar man ett tangentbord bäst? jo genom att skriva ett blogg inlägg såklart! Dessutom kan jag skylla på att jag inte är van vid det om det skulle bli stavfel. asg!

Nu har ju äntligen värmen kommit och jag har faktiskt solat lite, och givetvis brännde jag mig det första jag gör.
Passade på att vara ute och rensa en massa ogräs i rabatten och tänkte  inte på solkräm så jag får väl skylla mig själv.
Satt ute i går med när barnen lekte i den minimala plask poolen från förra året. Jaja det är ju vatten iaf.
Har slutat på medborgarskolan nu och vet inte riktigt vad jag skall göra, har planer på att ta kontakt med vägledningscentrum och plugga upp mina gymnasiebetyg på distans. Då kan jag plugga med ändå vara hemma med barnen. Jag kan också söka praktikplats, då betalar FK min lön och försäkringar och allt vad jag "kostar" och arbetsgivaren skall bara sysselsätta mig (gratis arbetskraft alltså grr) och jag får samma ersättning som jag har idag.
Nu gäller det bara att hitta ett ställe jag kan trivas på och vilja gå dit, för har man väl fått in en fot så är det säkert lättare att få jobb.

Om en månad ca skall töserna operera mandlar och polyper, Lina först och Lovisa ett par dagar efter. Håller tummarna att de kan sova lugnare och bättre efter det. Hade velat ha en sådan operation själv men vi får väl se om jag kan snika till mig en remiss av min söta doktor hihi.

Jag har faktiskt börjat få lite mer ordning på rutiner och sånt nu, börjat säga nej lite mer för att vi skall komma in i en hyfsad dygnsrytm iallafall.
Helgen som kommer skall vi inte göra ett dugg! Bara vara hemma och ta det lugnt (ja kanske åka till havet om vädret är bra)
Helgen därefter är det dax för barnen att sova hos sin pappa, det är andra gången nu och det gick kanonbra sist!
Och då kommer min goa Sara på besök :D Hon är "man och barn ledig" så det blir bara jag och hon hela helgen. Vi ska grilla lammkotletter (har jag aldrig smakat) och fritera lökringar och bara snacka skit och ha det bra en hel helg!!

Har legat lågt med skapandet ett tag men ett par bröllopskort och en och annan LO har det blivit, bara synd att jag glömmer fota dem innan jag plastar in dem:( blänker för mycket för att fota dem då.

Idag är det rätt mulet och blåser så det blir en inne dag, ska försöka få upp lite annonser på tradera och kanske städa lite. Inte det roligaste men det behöver göras det med.

Blogcandy hos Milo och Anna :)

Jag är med i blogcandy hos fruarna Lilja :)
Man kan vinna en hel hög med gosaker *jippie*



Besök deras blogg du också för en chans att vinna:)

http://fruarnalilja.se/


Har inte pysslat på jättelänge men nu är det dax att sätta saxen i papprena igen:)

student/bröllop

Klockan är halv 6 och nu ger jag upp. somnade vid ett var uppe ett tag  runt 3 och nu kunde jag inte ligga kvar i sängen längre, trist. Jag hade behövt sova. Jag är väl kanske inte i fatt riktigt än efter helgen.
Var ju nere i surup hela helgen och firade Mias student, trodde vi....
De hade gift sig på fredagmorgonen så det blev student och bröllopsfest. Grattis mina älskalingar!!
Det blev smörgåstårta och vanlig tårta och massa annat gott.
Jag min syster och alla barn stannade till ett på festen sen åkte vi hem till Mia och Linus där de hade sin husvagn, Mamma och pappa sov hos Linus föräldrar.
Mia och de andra kom inte långt efter och då blev det nattamat-mer smörgåstårta MUMS!!
De små barnen sov och mia, linus, benny och anna, jag satt och snackad och skrattade till 6 på morgonen!
Har inte skrattat så på hur länge som helst.
Till slut somnade vi iallafall.
Morgonen var däremot inte rolig alls, var uppe en säng vid 7 och mådde så dåligt att syster fick hjälpaa mig med en bamyl Jag som inte drack ett smack på festen mådde sämst av alla- orättvist tycker jag!!
Känndes ungefär som influensa och att vara bakis gånger 10.
FYY!!
Lade mig en stund till och sov till nästan 10, mådde fortfarande pyton men försökte få ner lite frukost (smörgåstårta) men det gick inget vidare.
Mamma och pappa kom och det visar sig att mamma också mådde som jag så vi vilade lite till innan vi rullade hemmåt.
Väl hemma åt vi sen lunh- smörgåstårta, haha ja jag ÄLSKAR mammas smörgåstårta.
Sen blev det sängen ett tag.
Kvällen blev helt underbar för min vän kom upp från skåne och grillade med oss.

Denna veckan kommer att gå i rasande fart, måndag var det skola och dagis och dag ska vi alla 3 till sjukuset.
Barnen har tid på ÖNH (öron,näsa,hals) och jag ska upp till medicin.
Hoppas att barnen får op bort mandlar och polyper så de kan börja sova gott, för de gör de inte som det är nu.
Onsdagen är jag ledig från skolan och avslutningskläder ska fixas.
Torsdag är lång dag i skolan med data och cv/personligt brev och pyssel på eftermiddagen med goa KAmilla:).
Fredag är det avslutning på skola och dagis.

På fredag em kommer barnens pappa och hämtar dem för det ska sova över hos honom till på söndag. Jag skall vara nere i Ö Karup hos en vän hela helgen.
Jag hoppas barnens pappa vill rucka lite på tierna så Lina kan gå på  det kalas hon är bjuden till på Söndag. Hennes första egna kalas utan Lovisa! Nu börjar de bli stora tjejerna!

Ja veckan är så full planerad som det bara går, undra bara vad det är som jag dubbelbokat :S brukar ju vara rätt duktig på det.
Men sen är det bara 2 helger fram som jag har planer inbokade, nästa helg spenderas i simlångsdalen med syster och hennes familj coh midsommar helgen med min goa vän malin som har fest:)
synka kalendern var det ja......
Jag älskar att ha saker att göra men dagarna räcker inte till känns det som.
Skulle så gärna vilja hinna med mer än jag gör.