tesslan6

En ensamstående småbarnsmammas liv och funderingar. Ett sätt att få skriva av sig och kanske ha en chans att gå tillbaka och minnas en gång.....

Måndag

Sitter i skolan och skall få ihop ett personligt brev till mitt CV idag. Det är inte så lätt som det låter, vad 17 ska man ha med? vad ska man utesluta??

Har varit duktig och börjat använda min kalender i mobilen och hemma, precis lärt mig synka dem också. Så nu är det inte riktigt lika lätt att jag dubbelbokar mig. haha OM jag nu tittar i kalendern innan jag säger som jag brukar -jadå klart jag fixar det/jadå det kan jag etc etc..

Helgen som gått har varit jobbig men mycket rolig. Min väns barn har varit här och Mia och Linus och Anna har varit hemma. Jobbigt med massa folk men roligt att umgås.
Nästa helg tar Mia studenten och vi ska ner till Skurup hela högen. Ska bli riktigt roligt. Helgen efter det ska jag besöka en god vän och barnen ska vara hos sin pappa i en hel helg för första gången. Håller tummarna för att det ska gå bra.
Massa saker blir det.... Undra när den helgen kommer som jag inte har något inplanerat.

Var ju på möte med min handledare på Medborgarskolan i fredags och det gav en hel del. Jag ska öva på att inte vara tillgänglig dygnet runt, Kanske stänga av mobilen ibland eller välja om jag ska svara på vissa samtal. Likaså öva på att säga nej och prioritera fram mig själv i olika situationer. Är så dålig på att ta mig tid till mig själv. Göra sådant som jag själv vill, bara för mig.
ujuj massa olika tankar om allt... detta inlägget är nog lika rörigt som mitt huvud...

En av de bättre lördagarna på mycket länge

Nu har jag just stekt en väldans massa pannkakor..Alla barnen är mätta och glada och sprang genast ut och lekte igen efter maten.
Jag passar min väninnas 2 töser när hon är i väg och den stora tjejen är sååå härlig, jag har halvkämpat med Lovisa så hon ska lära sig cykla men hon har varit för rädd att släppa taget.
De har varit här sen lite efter lunch och nu cyklar Lovisa jättebra!! Hon kollade på tjejen och tjejen visade och hjälpte och nu kan hon!
***min duktiga tjej***


Är ganska trött i dag för Mia och Linus kom i gårkväll och Anna med, tröttande med massa folk men ack så trevligt.
Morgonen började jag med att möblera om i vardagsrummet så nu sover jag på rätt håll igen.
Snart ska jag ropa in barnen och servera lite lördagsgodis och saft:) Sen ska jag slå mig ner vid min dator och med ett par kort jag har på beställning.

Dumma dumma dag:(

Fy vad jag känner mig som en hemsk mamma i dag :(
Mådde pyton i går hostade och näsan bara rann så det blev inte mycket förberett för idag. Orkade helt enkelt inte.
Morgonen började ju inte bättre precis, Lovisa ville inte till skolan och jag skulle packa en massa till eftermiddagens studiecirkel.
Lovisa kom med bussen i tid men sen blev det bara stress... När klockan närmade sig halv 9 och Lina egentligen skulle vara på dagis ringde hennes fröken och frågade om jag glömt bort deras utflykt idag. Ehh jo (tänkte bara FAAAAAAN inte det med)
Ja ok hur fan löser jag detta nu då?
Pappa var en ÄNGEL och kör ner henne till Ängelholm så hon inte ska missa utflykten helt och mamma e en goding och tar hand om båda töserna i eftermiddag så jag kan gå till skolan i alla fall!
Villka underbara föräldrar jag har!
Ok hela dan lär väl gå i förvirringarnas tecken men ändå, det har ju löst sig med det vesäntliga iaf.
Nu sitter jag vis en av skolans laptop och försöker få ihop ett personligt brev som skall läggas till mitt CV.
Inte det lättaste, jag har alltid haft svårt att skriva om mig själv.
Efter lunch ska jag på en "studiecirkel" med kreativitet som ämne eller vad man ska kalla det.
Har packat ner en massa saker som jag troligen inte kommer att behöva men kanske att jag kan få ihop något kort att lämna till Eva på vägen hem.

Förvirrad, velig och allmänt bortkollrad....



Rätt passande bild för dagens inlägg.
Ja jag tänker alldeles för mycket, har en sak satt sig på hjärnan så (utan att jag vill det) analyserar det ner i sina beståndsdelar. Det är inget roligt att blogga om men finns ingen plats för något annat i skallen just nu.
Det känns som hela min hjärna är ett enda trassligt spindelnät av små trådar (tankar) som trasslat ihop sig.
Kommer ni ihåg den där tvserien en cellsam historia


För övrit en av barnens favorit filmer...
Där illustrerar de iallafall nerverna som små små trådar här och var i kroppen och det är lite så jag jämför mina tankar med. Små små tankar som irrar runt utan att hitta rätt...

Ska snart ta på gympaskorna och ta en promenad.. kanske kan det "klarna hjärnan" lite.

*funderar* varför hinner inte jag??

Hur kommer det sig att heltidsarbetande föräldrar med barn i skola/dagis hinner väldans mycket mer än jag gör....
Är jag lat? Eller har jag helt enkelt bara svårt att planera och prioritera.
För mig finns det bara måndag fredag och söndag, de andra dagarna märker jag inte ens av.
På veckodagarna går jag ju på medborgarskolan på förmiddagarna och är helt slut när jag kommer hem. Man gör inte så värst mycket där (iofs mer som en skola nu i denna kursen än den andra men ändå)
Skulle vilja hinna med mycket mer än jag gör, får nog bli till att sätta sig med kalendern och boka in saker.
Nu till helgen ska jag och töserna vara hos min bror och bara ha en myshelg (längtar) helgen efter det kommer barnens pappa på besök och jag skall passa en väninnas barn för hon ska på bröllop. helgen efter det kommer en annan väninna hit med sina 2 töser för hennes karl är på "fiskehelg med grabbarna".

Funderade på vad jag vill hinna med i sommar och har kommit fram till 4 saker.

1. åka till mina goda vänners sommarhus i småland
2. åka till borås och tatuera mig (fylla i och göra en ny "gratis är gott")
3. åka till något lekland typ liseberg, backen eller någon djurpark
4. hälsa på Mia och Linus i skurup

Man får väl planera ända in i höst....

Onsdag och datadag...

Ja idag är det data på schemat i "skolan" jippi... -NOT!
Skulle bakat något till fikat men har inte orkat, får bli till fredag istället.
Lina är inne i en "jag vill inte" period och just nu är det jag vill inte till dagis, suck.
Det är en kamp varje morgon hon ska dit, förstår inte för när hon väl kommer dit är hon ju jätte glad och vill vara där.
Det är bara innan vi kommer dit som hon är anti.
Liknar mest ett argt litet monster..


Men än har jag inte fått upp henne så idag kanske det är dagen då allt går perfekt?? Ellerhur..
Lovisa har kommit iväg till sin skola långt om länge, hon pratar bara om skoldiscot och kalaset i helgen som hon är bjuden till. *ler* hon börjar bli stor nu.
Jag borde gå och fixa till mig annars kommer jag väl för sent igen men benen lyder liksom inte, vill heldre sitta kvar här och ta det lugnt en stund till.
I morgon ska jag och Lina åka till brossan och baka bröd, tunnbröd och riabröd ska det bli och kanske russinbullar med om det hinns.