tesslan6

En ensamstående småbarnsmammas liv och funderingar. Ett sätt att få skriva av sig och kanske ha en chans att gå tillbaka och minnas en gång.....

Kära kära tomten.....

Jag önskar mig en docka.....
Nej allvarligt.. Men det är en hel del jag önskar mig faktiskt.

1. 3st varma täcken (vi behöver ny allihopa)
2. 3st mjuka kuddar
4. en sodasteamer (eller hur det nu stavas)
5. mattor gärna med gummibaksida till mitt kalla golv.

pallen klar...

Har målat en pall till en kompis och nu är den klar, glömde ju givetvis att beställa hem lack så därför tog deet lite längre tid. Men men.
I går kom mia och linus! **GLAD**
Var så längesedan de var här. Barnen är givetvis helglada, nu har buslinus kommit.
Min vän i HBG skall ha klädparty den 5 och jag vill verkligen åka ner. Ska kolla med tåg å så men tvivlar på att det är lösbart. Det är möjligen om pappa jobbar neråt den fredagen som det kan lösa sig.
Jag var ute en timme i gårkväll med, skönt faktiskt. Ändå både blåste det och småregnade det.
Tog faktiskt lite bilder med.

Det ser inte ut som en speciellt stor backe på bilden men den är hemsk att gå uppför.
Där ligger en liten sommarstuga högst upp på kullen och om de inte är där så brukar jag kolla efter svamp. De var inte där, yes! (när jag gick upp...) Väl uppe hittade jag lite smått.

När jag gått å skrålat i skogen till cascada på min mp3 och plockat lite smått så börjar jag gå neråt igen.
och vem möter jag... Jo en kille från familjen som har sommarstugan. En riktig läckerbit! Han kom fram och frågade hittat nått.... Han såg ju min lilla påse. Till saken hör att hans familj är riktigt svamptokiga..
Ehh lite smått bara sa jag och satte full fart hemmåt. Haha ujujuj vad pinsamt det blev.
Men jag tror minsann att jag ska gå samma runda i kväll, han kanse är kvar...

Min goa Selma har varit här och jag tog en såååå söt bild, bara kolla in hur mycket bus hon utstrålar!!!


Min lilla Semla :)

Massor med energi sökes.....

Idag behöver jag verkligen massor med energi! Har 100 saker som måste göras, minst.
Barnen börjar få slut på kläder och jag med så tvätta är ett måste.
Vaknade av att det luktade konstigt i hela huset i morse, surt luktade det. Då slog det mig att shit jag glömde gå ut med soporna... Räkskal luktar verkligen illa!
När jag väl fått ut soporna luktade det inte lika illa längre men vask skåpet behöver sig en stor städning för att få bukt med det sista.
Har målat en pall till en kompis med, den ska lackas idag och jag hoppas att lacken räcker. Glömde ju bort att beställa på panduro i tid. (jag målar barnpallar på beställning) kommer att lägga upp bilder på min sida på pixbox när jag fått ordning på kameran.
Över lag känns det som om det blir en "röjjardag" och det behövs verkligen.
Stora tjejen är i skolan och lillan fick vara hemma för min väns tös är här idag. Hennes mamma skulle upp och göra Gekås osäkert. PERFEKT då har båda barnen något att göra och jag får förmodligen gjort något med.

I morgon kommer Linus och Mia hit (JIPPIE) Kanske mia vill följa med mig på en powerwalk. Linus är saknad som 17 av barnen ja mia med men Linus hittar alltid på något nytt med dem.
Kanske de vill åka till busfabriken eller nått. Eller bara vara här och ta det lungt.

Nu ska jag sätta på radio rix och vänta på att städhumöret laddas

Första steget taget...

På mitt nya liv.
Jag gjorde en kraftansträngning och gick ut och gick/sprang en halvtimme i går kväll. jippi för mig!!
Det är inte svårt att gå ut och motionera bara att få på skorna och verkligen göra det.
Jag har kondis som en flodhäst så för mig var det en ganska stor bedrift.
Kvällsmaten bestod av en stooor räksallad, något jag längtat efter så det var riktigt gott.

Stora tjejen är på  "hitta vilse" idag i skolan. Det är så barnen ska lära sig hur man gör om man kommer vilse. Jätte bra tycker jag! I morgin är det gympa, något som hon bara älskar. Tack o lov har de inte ärvt min syn på  gympa (jag hatade allt vad skolgympan hette).

Nu när jag är lite barnledig skall jag passa på att ta disk och tvätt, sedan när visan kommer hem blir det promenad en halvtimme och sen hämta lillan på dagis.

låter som en riktigt bra dag, nu skall jag bara följa min plan med.....

Nya tag...

Jag har blivit medbjuden på Ladies night den 23 oktober av syrran. Det skall bli riktigt skoj! Sen blir det puben efter det. Så nu blir det till att skärpa till sig med midjemåttet....
Nu undrar jag bara hur 17 det ska gå :S

kreativ dag... -NOT!!

Idag har jag inte bara mina egna barn hemma... Utan tre bonusbarn med, Kusinerna skall vara här denna helgen. Det är så skönt att de leker så bra. Idag skall jag göra klart några grattiskort som jag har på beställning. Kanske baka bullar om jag orkar. Fick ju antibiotika (jag blev illa stucken av någon insekt så hela armen svullnade upp) och jag blir så trött av den. Råkade i ett svagt ögonblick lova barnen negerbullar till fikan... Matilda är snäll nog att göra dem åt mig. TACK! Har typ 1000 saker jag borde göra men inte ork till nått.
Målar en pall nu till en väns svägerska, det går sådär.. Svårt att måla detaljer med trötta ögon
Barnens pappa och sambo var här ett tag i förmiddags, det gick rätt bra. Men det tar ju också på krafterna.
suck... när ska jag orka fixa mig ett liv....

Torsdag...

Och nästan hela veckan är avklarad.
Lovisa har snart gått sin första vecka och det har gått kanon! Det enda som inte gått planenligt är väl mornarna. Försöka få upp en tös kvart över 6 istället för 9 är inte det lättaste. Hon är precis som jag var när jag var liten. Mamma jag ska bara... etc etc. hu undrar hur länge mitt tålamod håller.
I går fixade jag i ordning en stor kasse kläder som jag vet en vän kanske vill ha. Jag skulle maila bilder men vem 17 hinner sånt med 2 små som inte alls vill som jag vill...... Hoppas jag hinner med det nu innan stora tjejen kommer hem med bussen igen.
Vet att ett par auktioner på tradera tar slut idag med. Då skall de packas vägas och mailas. Förhoppningsvis blir det lite slantar över till annat än räkningar....

Akut Lumbago :(

Eller akut ryggskott för oss vanliga dödliga.
Jag trodde jag hade haft alla möjliga krämpor men detta var något nytt. FY FAN säger jag! Jag har haft lite ont i ryggen innan men detta tar ju priset.
Skulle bädda sängen i går då det sa pang i ländryggen, shit den bara låste sig. Lina fick hjälpa mig att bädda klart. GULLUNGE!!!!
Jag är ju helt jävla handikappad! Bara att gå på dass är ju ett helt företag.
BLÄ! Nu ska jag göra ett försök att få upp de små...

Min lilla tjej har blivit stor!

Idag börjar Lovisa förskoleklass! Hon skall ha lektioner och hon skall åka buss till skolan! Tycker det känns som i går som jag gjorde välling till henne och bytade blöjor. Hon har blivit så stor. Ibland hänger jag inte riktigt med.
I går handlade jag skolväska pennskrin och en liten anteckningsbok till henne med Nalle puh på. Hon blev jätteglad. och snart börjar  deras jympa med. Lina skall också få börja detta året.  Undrar hur det skall gå att komma in i rutiner så som att gå upp tidigt. Hennes buss går redan 07:25 och hon har ju inte gått upp före 9 hela sommren.
Nu ska jag väcka mina små troll och hoppas att de vaknar på gott humör :)

Oj vad de hade skoj i fredags när vi var på marknad!

Att det var så strängt kommer jag inte ihåg!

Eller jag hade ju iofs 2 töser i nästan samma ålder..  Men att ha 3 st som tävlar om ens uppmärksamhet hehe det är svårt att fördela graserna. Nu har jag iallafall lyckats med förmiddag och mellis, lunch och vilan och eftermiddags mellis. PUH och det har faktiskt gått riktigt bra. Vilan var väl sådär, gick ju inte att lägga henne bara utan det var bära och vagga tills hon somnade. Det är något jag verkligen saknar med en liten. Den närhet och höga mysfaktorn som det blir. Nu är det bygga torn och pussla som gäller.
Jag har plockat fram alla småbarns leksaker så hon har gott om sysselsättning :)
Nått som var riktigt roligt var att båda mina blev avundsjuka på lillans gröt.... såndär som man bara blndar med vatten.  De fick smaka och sa mums bägge två :O de har verkligen aldrig gillat gröt!! Lina åt 2 stora portsjoner med kräm på. Ska köpa hem en paket så kan hon ha det till frukost.  Stora tjejen fick en portsjon men det visade sig att det var hallonkrämen hon var ute efter hehe.
 Shit! hon kanske behöver ny blöja med.....
hejhej

villken dag!!

I går var det en sträng men så trevlig dag.
Började iofs oroande med att min svägerska åkte in på sjukhus mitt i natten. Hon hade frossa och hög feber. Läkarna tror att det är brusten blindtarm men vet inte säkert. De har svårt att operera med eftersom hon väntar barn. Hon ligger kvar på sjukhuset med antibiotika i dropp. Stackaren! Meningen var att vi alla skulle åka till sjönevads marknad men det gick ju inte nu.
Barnen blev helt förtvivlade när vi sa att vi inte skulle åka dit så mamma och jag sa att vi åker upp en stund med barnen bara. Jisses vad mycket enklare de var när de bara satt i vagn!!
mamma kolla här, mamma jag vill gå dit, mamma jag vill ha det och det och det.... etc etc
Fast de hade nog väldigt trevligt ändå.
Det första vi handlade var honung, det är standard vid det här laget.
Jag handlade vanlig till mig och svägerskan och polkagris honung till min vän i HBG.
Sen tyckte barnen att vi skulle köpa en påse hundgodis till min bror och svägerskas hundar så det gjorde vi.
Gick förbi en vagn med nybakade munkar och lilltjejen utbrister  -åhh mamma vad är det som luktar så delikat! HAHA hon e för go! Var får de allt ifrån???
Barnen lyckades se karusellerna som var i andra änden av marknaden,sen var det ett evigt tjatandes om dessa karuseller. Vi var lite hungriga och funderade på att köpa en korv eller nått när barnen såg ett stånd med baconsvålar och andra snacks. Det blev en faslig massa snacks! Sen var vi inte speciellt hungriga mer. Jag inhgandlade en ny penna som jag behöver när jag gör kort och en stor pack målarpapper till barnen. En textil märkpenna till alla dagiskläder blev det med.
Mamma var glad för hon hittade nya inneskor som hon behövde och en rökt ål.
Där fanns en stooor 10kr marknad där jag fyndade lite, det blev 2 bärhinkar, randborstar, hår tottar, tejp och en stor karta med hårnålar till min söta Mia.
Barnen fick ta lite lotter och vann varsin hemsk visselpipa. Behöver jag säga att jag ganska snart därefter hade världens huvudvärk?? Vi kom fram till karusellerna och barnen var överlyckliga. biljetterna kostade 25kr styck!!!! För de minsta barnkarusellerna som bara går runt i typ 2 minuter! HU det var jobbigt att försöka få barnen att förstå att mamma bara har råd att låta dem åka en gång.
Som tur är fanns där en hopp borg som var gratis och där hade de skoj en lång stund.
På väg till bilen fick de vars en gräddbulle (som för övrigt hamnade lite överallt) Och då blev de glada.
Det var en mycket trött mamma när vi kom hem.
Väl hemma var det bara att vispa plättsmet i den största bunken. Min vän och hennes 2 töser kom på kvällsmat.
Idag skall jag passa lilla Selma och hon skall sova över för första gången. Undrar hur jag ska klara det.. Jaja med tösernas hjälp ska det nog gå.
Nu ska jag ladda med kaffe för snart är lilla pärlan här.

tvätt dag..

Så tröttsamt!
När jag fotade en del av alla de barnkläder jag ska sälja igår så kännde jag att jag nog helst vill tvätta om dem. De har ju legat ett tag och fått lite "skåplukt" tyckte jag. Så idag blir det till att sortera i "tjej" "kille" och "neutralt" sen får tvättmaskinen gå varm.
LIllan skulle egentligen varit på dagis ett par timmar i dag men hon var så trött så trött. Hon vaknade flera gånger med mardrömmar i natt så det har inte blivit så mycket sömn för någon av oss.
I morgon bär det av till sjönevads marknad! Ska se om de har menthol honung (kanon att ha i te när man e förkyld) planen är att också inhandla ett par innetofflor till men jag vet inte om min ekonomi tillåter det. Vill ju gärna kunna ge barnen någonting iallafall.
Nu bär det av ner till tvättstugan.
hej hopp

Dagens bra och dåligt...

Dagens dåligt: min väns dotter är sjuk så det blir inget besök idag.
Dagens bra: jag får tid att röjja upp och fortsätta med tradera.

Nu är lillan på dagis och stora tjejen ska väckas snart. Nu är det inte många dagar kvar med sovmorgon för henne. HU fasar för den dagen då jag ska lyckas få upp henne kl 6....
Min dag kommer att bestå av att städa och lägga upp auktioner-såå spännande. NOT

Såå söt du är min vän! (till saken hör att jag och min vän är som helan och halvan) Jag glömde min jacka i sommarstugan och min vän tog den med hem. Pappa passerade hennes hus i jobbet och åkte innom och hämtade den. Men det var fel jacka. haha Vi har vars en som är väldigt lika bara det att det skiljer då typ 5 storkelar MINST.
Så vännen jag har en jacka här som är din ;)


Bit ihop eller bryt ihop.....

Med 2 barn som är beroende av mig är valet lätt. Jag kan inte bryta ihop även om det känns som om det ligger närmast.
Jag och barnen fick en underbar vecka i småland (tack vännen) och det har gjort att jag kunnat ladda batterierna lite. Nu är det dax att ta tag i det jag kan påverka.
Någon har gjort att jag nu har en skuld hos kronofogden på  X antal kronor som bara växer. Det är inte jag som skall betala men eftersom paragrafer och klaosuler är så otroligt skeva är jag som det kallar det fullt betalnings skyldig". Personen som ska betala gör inte nått för att hjälpa till, villket jag tycker är skit!! Personen har redan så mycket hos fogden att det inte spelar någon roll med denna skulden med. Men för mig är det en katastrof!
Jag har alltid satt det främst att betala det jag är skyldig men när man inte kan jobba och tjäna pengar blir det svårt. Särskillt om man dessutom skall betala andras skulder.
Det enda jag har att sälja som kan inbringa lite pengar är mina pysselsaker. Men det tar emot, det är dom som ger mig det anningshål jag behöver. Att kunna sätta sig med dem och koppla av en stund.
Jag kommer att lägga upp alla barnkläder och skor som är urväxa på Tradera så fort jag bara kan och hoppas att detta ger så jag iallafall klarar räntan.
Jag har kollat mycket på tv3's Lyxfällan. Inte för att jag lever i "lyx" utan för alla bra tips och råd som dom har.
Alla sesonger och avsnitt finns att se på tv3.se . Jag hade inte så mycket ekonomiskt tänkande innan men jag hoppas det har blivit lite bättre nu.

Lillan har börjat på dagis denna veckan och stora tjejen börjar förskoleklassen på måndag. Livet börjar sakta men säkert återgå till normala rutiner.
På lördag skall min guddotter sova över här för första gången. Hon har redan fyllt ett... Tiden går så fort. Det är inte utan att man är lite nervös. Jag har ju inte haft hand om så små barn på flera år. Massor att tänka på som välling och blöjor hehe.

Nu skall jag börja fota mer barnkläder och pysselsaker till tradera.

Tisdag morgon, 07:10 piiip

Nu har vi sovit här i 3 nätter och det är helt underbart! Sitter på verandan igen. Mornarna här är sagolika. Hägrarna och rådjuren hälsar en när man kommer ut. Ja och en och annan katt som jamar. Saknar min egen lilla sotis lite men han har det bra men mamma och pappa.
Nu är vi ensamma här, jag barnen min vän och hennes 2 barn. Helt kanon!
Vi har plockat blåbär, hallon och kantareller. MUMMA
Barnen har badat i sjön varje dag och jag var minsann i ända till knäna.

I går åkte min vän och handlade, lite smått som vi fattades bara. och jag tog hand om barnen.
Man ska inte skicka en sån som min vän till affären!! Haha! Det var inte lite hon kom hem med! Hon hade handlat belöningar till barnen i massor!
Och en massa god mat, kräftor kycklig och lyx godis för att bara nämna lite.
Hela dagen hade barnen lekt på ovanvåningen och det såg ju ut därefter!! HU vad de hade rört till allt!
Vi packade in maten och barnen fick vars ett paket med nya trosor, mumin trosor så söta!
Lillkillen fick likadana kalsonger.
Sen var det pankakor med grädde och syl som lunch/fika, vi är nämligen tidsoptimister båda två. Tror att vi ska hinna en massa men så blir det inte.
Barnen sattes i städnng och min vän traskade ut i skogen för att hitta hallon som jag ska göra saft på. Jag höll koll på lilla städfirman.
De kan faktiskt städa! Det visa sig att bara de 2 stora barnen hde städat men det var så fint när jag gick och kollade.
**så duktiga barn vi har**
JAg tog fram ena belöningen min vän köpt. 100 000 pärlor!! Med massa olika knäppen och trådar att trä dem på. Oj villka fina halsband och armband det blev!
Mitt i allt pärlande kom min vän tillbaka, du jag  hittade inte så mycket hallon.... I stället hade hon båda hinkarna fulla med kantareller!  Min komentar -skit i hallonen!
Kantareller smäller såååå mycket högre i mina ögon!!
När alla pärlat klart kom den dagliga frågan, -kan vi inte åka till sjön??
Jo det kan vi visst! Vi åkte till ett nytt ställe en bit ifrån där vi varit innan Ingen brygga men jättefint ändå. OJ var de badade!
Ingenn orkade ställa sig att laga mat så det blev mackor till kvällsmat, banren hade inte orkat vänta på det heller.
De bad om saga men ja det blev inte det heller för vi skulle byta rum till en större säng och sen blev det bara tokigt.
Tänkte jag skulle ta alla 4 barn och läsa en stund för dem i eftermiddag istället.
Jag har med boken om nalle puh och sen finns här gott om andr böcker med.

Jag har lite problem med min mage, magkatarr och allmän oro. Därför äter jag gärna en kesella vanilj varje morgon. Och vad hade inte min vän i kassarna..... Jo 2 kesella vanilj *kramar om* så nu ska jag sätta mig och äta en sådan och sen krypa ner till Lina i sängen igen.
Men bara en liten stund.....
Måste komma ihåg att tömma kameran idag med, så jag kan ta fler bilder. Kommer att bli sååå roligt att scrappa de sen.

Vacker natur, goda vänner och lugn och ro är

verkligen balsam för själen!
Sitter på en liten altan mitt inne i mörkaste småland och bara njuter! Klockan är nästan sju och kaffet är fixat. Inte mer än jag vaken än. Bara jag och alla de tusentals smådjur som hörs. Tror att det är tranorna som skriker men inte säker. Rådjuren skäller med. Och detta alldeles vid husknuten. Jag bor på landet jag också men detta är "mer" landet om man nu kan säga så.
Ute dass (inte jätte trevligt) men det ger en kännsla av lite primitivitet. Att det inte är det mest moderna och hi tech som gäller. Här gör man som man gjorde förr. Här finns ju lite som gör tillvaron lättare (för barnen iaf) som el, tv och rinnande vatten. Men  ute dasset och ute duschen har absolut sin charm!

Min vännina kom och sov över hemma hos oss i förrgår och så åkte vi med henne hit i går.
Lite nervpåfrestande var det allt. Barnens ständiga fråga var ju givetvis -e vi framme snart mamma..... Kunde inte låta bli att tänka på reklamen för ett visst hamburger företag.
Väl framme började barnen genast leka med sina vänner som de saknat. Vi är 5 vuxna och 5 barn här nu. Hi life! Det skulle handlas, såga ved och åkas med barnen till sjön. De två karlarna fick ta handling och ved och vi "mammor" tog barnen till sjön. Jisses vad de hade roligt!! Hade det bara varit liiite varmare hade jag kanske badat jag med men njeee i går var det för kallt.  Efter en kvart var det 5 mycket kallla och huttrande barn som kom upp. Vi klädde på dem och åkte hem. På väg till bilen hittar min vän 2 kantareller! Japp nu ska här plockas!! Men inte med 5  barn som är spralliga till 1000.
Eftermiddagen var bara lugn och trevlig.  kvällsmaten blev grillad fläskfile med helstekta nypotatis och kantarellsås.
MUMS!!!
Barnen lekte till klockan var över elva innan vi fick dem i säng, det är semester nu!!!!