tesslan6

En ensamstående småbarnsmammas liv och funderingar. Ett sätt att få skriva av sig och kanske ha en chans att gå tillbaka och minnas en gång.....

Ny säng och en sjukling till...

Men det var väl väntat att Lovisa skulle åka på samma skit som Lina. Hoppas bara att det sär samma så det bara håller i sig i ett dygn. Frågade på facebook om någon hade en billig barnsäng att sälja billigt och fick nästan napp direkt. En ikea barnsäng spm var i kanon skick för en billig peng :). Vi åkte och hämtade den i förrgår. Meningen var att Lina skulle sova i den men Visan var snabb att snacka sig till den hehe.
Men huvudsaken är ju iaf att de har vars en  säng.
I dag skulle jag vart hos min bror och hjälpt till att städa men nej, går inte med sjuk dotter. Inte speciellt bra att komma sjuk när min svägerska är jätte gavid.
Håller tummarna för att inget sätter käppar i hjuet för mig på torsdag.
Så idag blir det tradera och ta hand om sjukling..

Tid att blogga

är inte så vanligt just nu. Jag är så stressad att jag tycker jag knappt hinner gå upp så e det kväll igen.
Var ju bara nyss måndag och nu är det redan fredag igen. Var 17 tar tiden vägen???
Har iofs haft en sträng vecka med många samtal till kronofogden om denna förbannade utmätning. Förhoppningsvis fixar den som åstadkom detta ett lån och löser hela skiten. HOPPAS HOPPAS då slutar de dra från mig iaf.
Denna helgen så kommer min guddotter och hennes stora syster, trevligt:) och på måndag hoppas jag Lina är helt frisk igen så hon kan gå till dagis. För då skall jag åka och hjälpa min bror och svägerska att städa :)
Ja Lina har varit sjuk ju, hon fick feber och värk i hela kroppen. lite otäckt med tanke på allt det här med svin influensa och så.
Mamma har vaccinerat sig och jag funderar på om jag inte ska vaccinera barnen med....
Tackolov gick febern och värken över på lite mer än ett dygn bara.
Och i gårkväll var de hyperaktiva båda två haha, var längesedan de var så uppeldade.
Dagen går i tvätten och städningens tecken. Har en del att ta igen på den punkten. Hoppas kunna hitta en billig begagnad barnsäng åt Lina med. Hon behöver en egen säng och JAG behöver få ha en egen säng.
Tänk att kunna snurra runt som man vill hahaa bara bre ut sig. Det hade inte vart dumt.
**Barnsäng, billig önskas köpa**
nu ska jag in på blocket och tradera och kolla runt...
hopp  å hej leverpastej.

småbarn är såååå gulliga

och jobbiga....
Har haft en väns barn här i natt och det var både jätteskoj och jättejobbigt hehe.
Märker mer och mer vad mycket mina barn kan och vad stora de faktiskt börjar bli. Har ju helt kommit ifrån det här med blöjor och välling. Fast det var väldigt mysigt när man hämtade lillan och lade henne i min säng <3
Saknar det där bebismysiga man kan få med så små.
Men jag saknar inte att vara vaken mellan 12 och 03 varje natt..
Nu är jag så slut att bara mina små änglar behagar somna så gör jag det med.

Idag gäller det...

Ska ringa och bråka med ett inkassobolag, önska mig lycka till. Vet att det är lite som att stånga huvudet i en vägg men man måste ju försöka.
Håller på att bli lite smått galen på min läkare med, eller iallafall de sköterskor som skall boka in tiderna. Har ringt varje dag denna veckan och försökt få en tid men icke. Nej vi kan ju bara boka en vecka i förväg och nu är tiderna slut, välkommen att ringa igen på fredag... suck!
Ibland önskar jag att jag kunde gå till villken läkare som helst men det går inte nu. Denna har ju varit med mig ända sedan Jag gick på bvc. Och jag orkar inte dra allting en gång till och försöka få någon ny att förstå min situation.

När jag har kört telefonterror en stund ska jag åka ut till jocke och anna. Å vad nyfiken jag är på hur det gick på spinecenter och hos barnmorskan.

Igår var vi ute och kollade efter lite trattisar, hittade lagom till en svampmacka. Undrar om det e för sent för vanliga kantareller och för tidigt för trattisar...
När vi kom hem hade mamma iaf middagen klar så det var bara att sätta sig *gulle mamma*. Sill och potatis blev det och fläskpannkaka till den som inte ville ha sill.

Tänker varje dag på att jag vill uppdatera min sida på pixbox men det blir liksom aldrig av... Fattar inte riktigt vad all min tid tar vägen för den verkar alltid ta slut.

sova e för mesar :S

Sova, tja det är väl sånt en del gör på natten?? Eller??
Åh vad jag önskar att jag var en av dem som kunde det. Hade varit så skönt att nu när banen sovar hela nätterna (oftast) Kunna ligga ner en hel natt.
Var ute och gick en rätt lång runda och tänkte nu blir jag tillräckligt trött för att somna på egen hand, men nej inte då.
Gillar ju inte "insomningstabletterna" mwn tog en halv innan jag gick och lade mig vid halv tio. Visst somnde väl frammåt halv 11 men ändå, man ska väl inte vakna kl 2 då och inte kunna somna om.


Jag skall ringa en massa i morgon igen, helt trött på att behöva ringa rundor för någon annans räkning.
Svea inkasso och kronofogden skall ringas likaså min läkare. jag måste få en tid nu för att få mitt läkarintyg.
Har också en del auktioner som skall packas och skickas. Det är iaf skoj. Jag längtar till på fredag med.... Då skall jag och en vän göra stan osäker, blir troligen en bit mat och sedan Bond  Ett uteställe där inte alla 18åringar blir insläppta. Helt plötsligt är man inte älst på stället utan nästan yngst, mycket bra kännsla!
Hade gärna velat köpt ngot nytt tlls dess men nej det verkar inte bli s med tanke på ekonomin. Är evinnerligt glad att jag fick sålt en pall, annars hade jag likagärna kunnat stanna hemma.

Ett par kort  har faktiskt blivit producerade med. Nu skall jag bara fota dem och sedan hoppas jag de kommer upp på www.hiddenstars.se Ska bli så kul att se om de går att sälja dem på nätet.
Tradera var iaf inget bra ställe för dem. Funkade inte alls.

Vet ni vad som står utanför mitt fönster nu  *älskar*....

MIN BIL!!!!! Min svåger som är bilmeck, eller egentligen lastbils meck hr hjälpt mig fixa bromsarna så nu funkar den perfekt! Det enda som är kvar att kollas upp är var den tar tjuvström. Ibland e batteriet heldött, Inte så bra men bra mycket bättre än innan. Så i morgon skall Lina få åka fin bil till dagis!
Nä om man skulle göra ett försök med sängen ett tag till..

Muuuuuuu

Jag blir GALEN!!!!!!
Grannens kossor har hållt på att råma konstant i över 1,5 dygn nu. Har vaknat flera gånger i natt av deras konstanta råmande. Nått måste vara fel. Att de håller på en timme eller så kn ju vara helt normalt men inte såhär länge.
Pappa (som är gammal avbytare) skall åka bort och kolla idag. Grannen har ju inga mjölkkor så det kan ju inte vara så att de vill in och mjölkas. Men man känner att nått är fel och man lider med djuren.
Det är ju inte så att de kan komma och tala om vad som är fel precis....
Nu ska Lovisa snart till skolan och Lina till dagis. Sen är det in till stan och till Försäkringskassan.
Förhoppningvis går mötet där bra.
Skall se om vi kan åka ut till vicky och lämna kort och kanske hämta en slant om hon sålt något.

*****BESTÄLL HANDGJORDA KORT***** bara att maila på [email protected]

Nu är det frukost och fruktlåde görar dax...

disputation bröllop och saxar.......

Ja var ska man börja..
Var på en härlig disputations fest i lördags som även visade sig bli bröllopsmiddag... Ja tokfransarna hade gått och gift sig på eftermiddagen med. Massor med god mat (grekisk buffe) och trevligt folk. Träffade en av Annas vänner som faktiskt läser min blogg (hej igen ;) )  Fick mycket beröm för mina inbjudningskort som jag gjorde, blev nästan generad av allas beröm. Men självklart känner jag mig stolt att just jag kan göra fina kort. Jag (som många redan vet) gillar ju inte att köra bil men var faktiskt chafför med!! Det gick riktigt bra. Var ganska obeagligt när det regnade så mycket att det blev vågor på vägen men hem kom vi helskinnade ändå.
Anna, min svägerska är en helt fantastisk människa! Jag förstår att min bror föll som en fura för henne. Så go och glad och passar honom perfekt. Gillar dig skarpt Anna!!

Trots att det inte blev så sent har allt gått som om jag hade tuggumi under fötterna idag. Riktigt seeeg dag. En kompis till töserna ville komma och leka och det var kul, de sköter sig så bra och leker så fint när det är någon här. Syster och 2 av hennes barn kom frammåt eftermiddagen och vi stansade lite bokstäver och figurer till korten. Och barnen lekte fint..... trodde jag :S
Tills lina kommer och säger
-Mamma mormor sa att jag fick klippa mig.... ***suck***
Tösen har skalat av håret på bägge sidor.. bara nacken orörd..
NJa inte hade hon frågat mormor inte! Men lina du får inte klippa dig själv ju. Det gör ju eva.
Men mamma jag hade glömt det.
Hhaha jaja syrran jämnade till det lite så det såg inte såå förfärligt ut. Tills i kväll.. Då hade hon klättrat upp och hämtat nästa sax..
Nu åkte allt utom en liiiten hårslinga i nacken också.
Då blev jag inte glad ska jag säga!!  Då tog jag saxen och klippte av den sista testen med. Så nu blir det till att boka en "akut" tid till klippeva i morgon.

I morgon ska jag på ett möte på arbetsförmedlingen med HU! Jag vill visst jobba men inte efter deras regler. Jag tänker inte "arbetsträna" 2 timmar om dagen när jag förmodlingen kan få en halvtidstjänt iallafall. Men jag skall försöka att inte ha förutfattade meningar.
Vi får helt enkelt se vad de säger i morrn...
Nu ska jag försöka sooooova, lär behöva all energi jag kan få imorgon.

Hipp hipp hurra för Anna idag!

Idag är den stora dagen för min svägerska! Hon skall hålla ett långt föredrag i Göteborg och dokorera. Jag håller tummarna för dig vännen!! Jag skall inte själv åka med för det hade blivit för strängt för barnen att sitta stilla i ca 3 timmar på ett föredrag. Men i morgon på festen skall vi vara med.

Det har tagit lite längre tid än jag tänkt men nu är den andra pallen jag håller på med klar.
Den är till min goda väns älsta dotter.


Hoppas hon blir glad.
Hennes lillasyster skall också få en pall. Har grundat hennes i rosa och funderar på vad jag skall måla på den.
Efter den skall jag måla en pall till Alex, barnens kusin. Fast jag har glömt vad han ville ha på den :S  får nog ringa och konferera med hans mamma lite....

I går var det en stor dag ör töserna, de började gympan igen. Lovisa har ju redan gått två år men för Lina var det första gången. Det blev en lång dag på dagis för henne sen följer de med barnen bort till gympahallen. Närj jag kom för att hämtta henne var hon så sprudlande glad. De hade haft jungelgympa och varit stora farliga djur. Jag lämnade av Lovisa och hämtade Lina. Vi passade på att handla lite innan visan skulle hämtas. Sen tillbaka och hämta henne och sen hem. Där väntade min vän och hennes två töser. Hennes stora tös skulle sova  över här för hon ska till gekås idag. Villken intensiv kväll det blev!! Men alla 3 töserna sov alv tio så jag är ändå glad.
Vid 3 i natt kunde dock inte Julia och Lovisa sova så ja jag satte på tvn... Lite lyx ska det ju vara när kompisar sover över *ler*
Nu ska jag väcka Lovisa så hon inte kommer för sent till bussen.

Tur man har de små....

Annars hade vi försovit oss idag!
Vaknade av att Lovisa kom och väckte mig,  -Mamma jag e vaken nu! SHIT  vad e klockan??!! Jodå jag har lyckats stänga av den i sömnen igen... suck
Måste skaffa henne en väckarklocka eftersom jag tydligen inte vaknar av dem.
Hade iallafall inte försovit mig med mer än 15 minuter (tack visan) så det blir ingen sån panik ändå.
I går var lillan och morfar ute i skogen och plockade svamp, jisses vad duktig hon är när hon är själv med honom. Min lilla tös börjar bli stor! **ler**
Idag ska jag åk till min bror med sambo och hjälpa dem förbereda lite inför hennes disputationsfest på lördag. Fatta min svägerska ska doktorera! Hon forskar i canser gener hos barn men mycket mer förstår jag inte hehe. Jag ska dock göra ett allvarligt försök att läsa hennes bok.
Kanske inte just nu men jag ska.
Kanske blir man lite klokare :)

Så var det en ny vecka igen..

Denna veckan blir sträng! Jag har massor inplanert och känner paniken komma krypande.
Idag är det föräldramöte på skolan kl 15, sen går jag in på dagis och hämtar Lina.
Fick tipset av min vän att kolla på tradera efter nagel utrustning, jodå där finns massor men tillockmed det billigaste e ör mycket nu :(
På tisdag ska jag åka till min bror och hans sambo och hjälpa dem lite.
Och Onsdag är det möte på Arbetsförmedlingen. Måste kolla om jag kan få barnvakt till visan annars måste jag byta tid.
Torsdagen ska töserna på jympa bägge två. och på  fredag vet jag att det var något men kommer inte riktigt på vad just nu. Guud jsg måste börja skriva upp i min kalender.
Idag ska jag packa pallen som ska postas och lacka den andra. Kommer bild på den med snart.
Vet att jag har massor med mail jag måste svara på med.
E det konstigt att man blir virrig i barret???

Suck jaja det e väl bara att bita i det sura äpplet och sätta igång....

klidd å kladd

Jag har hittat en ny hobby!
En god vän var och fixade sina naglar på salong, det blev såå snyggt! Sen kollade jag lite på youtube och där finns ju verkligen allt!
Sen slog det mig, jag har ju exakt sådana färger (akrylfärger) som de använder vid vissa dekorationer. Så jag testade lite och shit vad kul det var.
Har gammla lösnaglar som bara spricker om man försöker sätta fast dem men till att öva på går de kanon.
Tog lite bilder på de jg målade, säg vad ni tycker!! Dete ju bara "förstaförsök" så jag hoppas att med övning få in tekniken.




Nu ska jag umgås med min systerdotter Anna som sovit över i natt. Sedan blir det tvätta IGEN....

kreativ dag..... med nervöst inslag

Idag blir det till att måla klart  pall nr 2 denna veckan. Nr 1 är till en god väns svägerska så den ska postas.
Lite småfix och lackning kvar på den bara.


Nu håller jag på med en med my little pony på. bilder kommer ikväll om allt går som det ska.

Mitt ex kommer och hämtar barnen ett tag idag. Det är första gången på över 2 år han e själv med dom. HU! Tackolov är hans sambo med också. De ska till busabriken.
Jaja det går förhoppningsvis bra.


Relativt bra dag..

min bror ringde i morse och frågade om jag ville åka med till stan och handla lite. Han behövde hjälp att bära för han har problem med ryggen. Jag tänkte ja, han behöver hjälp och jag behöver något annat att tänka på.
Jag duschade och fixade till mig sen kom han och hämtade mig. Vi var på bolaget och sen bjöd han på mcd. Sen var det handling på maxi (tack kära bror för all maten!!). Vi åkte hem och lastade ur och fikade med min kära svägerska. Stackarn lider av foglossning och har 12 veckor kvar. Jag är inte avundsjuk! Blev hemkörd och sen var det städning! Här såg ut som en hel katastrof, minst sagt.
Nu har vi ätit sen kvällsmat och jag är helt slut. FRyser en massa och helt orkeslös. Men dagen har ändå varit bättre än många andra på sistone. Känndes skönt att kunna hjälpa lite även om det inte var så mycket.

skriv ALDRIG på något

åt någon annan. Även om man litar på den andra personen aldrig så mycket !!

Jag har fått erfara det den riktigt hårda vägen nu. Jag är arg förtvivlad men mest väldigt väldigt ledsen.
Det är många som blir lidande för att jag en gång i tiden skrev på ett papper.
Just på grund av det och att personen inte betalar det han skulle så kommer kronofogden dra pengar från min sjukersättning (som många vet inte är speciellt hög) varje månad. Jag hade ett långt samtal med dem i går och jag förklarade att jag har inte utrymme i min redan ansträngda ekonomi för en avbetalning jag inte borde behöva betala.
Jag förklarade att jag har billånet och 2 andra lån jag betalar på pluss allt annat som man måste betala med 2 små barn. Hon talade om för mig att kronofogden inte räknar andra "lån" i sin kalkyl. Ehhh ursäkta så ni ska dra pengar så jag inte kan betala det andra så det säkert också hamnar hos er??? Vet ni vad människan svarade... -JA, det  är så vi räknar... Jag blev mållös!
Jag har kämpat så länge för att inte hamna hos fogden och så är jag där iallafall, för en skitstövels skull..
Allt känns rätt meningslöst nu, varför ska jag kämpa när jag ändå aldrig kommer att kunna vinna?
Ska erkänna att jag nu är rätt nära kanten för vad jag orkar med.
Jag vet med hela mitt väsen att det bara är att "komma igen" men vad gör man när man inte får någon "belöning" bara nya besvikelser och hopplöshets kännslor?
Det enda som glädjer mig nu är barnen och till viss del min hobby, scrappbooking.
Som jag troligen får skära ner på stort! Eftersom jag måste sälja mycket av mina saker.

Så om någon råkar vara intreserad av quickutz dies eller stämplar monterade på foam så har jag många till salu..
Även mycket band och mönstrade papper.
Ska sätta mig i morgon när barnen är på dagis och fota sakerna.

Varför ska jag behöva sälja mina saker som jag älskar för en sn skitstövels skull??
Är så jävla besviken!


inte snällt inte!

Jag borde få sova nu! Klockan är snart halv 2 och  barnen sover gott men inte jag.
Har en jävla tå som bråkar!
I morgon är de jag som ringer vårdcentalen så fort de öppnar. Hade jag kunnat hade jag amputerat tån själv nu för nu är det olidligt! Nageltrång!! Jag har aldrig haft det innan men för ca ett år sedan så började det och då gick jag till en fotvårds specialist. Visst efter att ha varit där var det bra en stund, men å fort ngeln börjat växa igen är det samma sak, AJJJJ!
Var ute en lång runda innan i  kväll och visst det funkade rätt ok att gå men nu är det så illa att jag inte ens kan sova för jag har täcket som ligger ovanpå tåjäveln. Har tagit en ipren nu och smort in med xylokain (tack o lov för det) så om en liten stund skall jag göra ett nytt försök med sängen.

Japp lite duktig minsann..

Solen gassar och tvättmaskinen går för fullt. Måste passa på  nu när det går att hänga ut igen. Täckena och handukar/lakan i massor. Kanske hinner jag med ett par maskiner med tösernas kläder med.
I förmiddags fotade jag massa kläder som jag lagt upp på tradera, håll tummarna att mycket bir sålt.
Nu ska jag ner i tvätten igen och sen gå på den sista påsen med traderakläder jag fotade.
Håll igång....